maanantai 28. helmikuuta 2011

Apple iPad vs Samsung Galaxy Tab


MinipcPro on tehnyt vertailun markkinoiden kahden johtavan taulutietokoneen, Applen iPadin ja Samsungin Galaxy Tabin, välillä.

Testissä olleet mallit, Samsung Galaxy Tab 10.1 ja Apple iPad ovat molemmat suurempikokoisia, noin 10 tuuman näytöllä varustettuja taulutietokone malleja.

Vertailun laitteista iPad tuli markkinoille vuoden 2010 aikana, kun taas Samsung Galaxy Tab on yksi uusimpia malleja, jonka ensi-esittely tapahtui Barcelonan mobiilimessujen yhteydessä helmikuussa 2011.Testissä esiintuodut merkittävimmät erot tuotteiden välillä ovat niiden käyttöjärjestelmät (Android 3.0 vs iOS 4.2), prosessorien nopeudet (1GHz Dual core Vs 1GHz single core prosessorit), ja kameran ominaisuudet (8 magapikseliä (Tab), kun taas kamera puuttuu kokonaan iPadista).

Galaxy Tab 10.1 tarjoaa ominaisuuksina 10.1 tuuman WXGA TFT LCD näytön, Nvidia dual-core Tegra 2 prosessorin, ja sen käyttöjärjestelmänä on varta vasten taulutietokoneita varten suunniteltu Android 3.0 (Honeycomb).

Apple iPadin näyttönä toimii 9.7 tuumainen takavalaistu Multitouch LED, joka käyttää IPS teknologiaa laajan katselukulman mahdollistamiseksi (178 astetta). Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Applen oma iOS 4.2.1.